Updates, statistieken, blog, wie heeft gewonnen, laatste nieuws

16 Min Read

St Kilda bleef vasthouden aan een spannende driepuntsoverwinning op Gold Coast nadat Max King zaterdagavond door een massale oproep van de scheidsrechter de wedstrijdwinnaar kon schoppen.

Sun Mac Andrew moest door teamgenoten worden weggetrokken toen hij werd bestraft voor het vasthouden van zijn grote Saints-tegenstander met minder dan drie minuten te spelen – hij hoorde zeggen “hij doet het mij aan” en “het moet beide kanten op gaan”.

King maakte geen fout met het setschot vanaf slechts 20 meter afstand, toen de Saints een overwinning van 7,9 (51) tot 7,6 (48) claimden in het Marvel Stadium.

Bekijk elke wedstrijd van elke ronde dit Toyota AFL Premiership-seizoen LIVE zonder reclame-onderbrekingen tijdens het spelen op Kayo. Nieuw bij Kayo? Start vandaag nog uw gratis proefperiode >

Ronde 13

WAT KOST GOKKEN U ECHT? Stel een stortingslimiet in.

Suns-coach Damien Hardwick kon je zien terwijl hij zei: “Waar is dat voor” in het strafschopgebied toen de vrije trap aan King werd betaald.

“Dat is absoluut geen vrije trap”, zei Jack Riewoldt van Fox Footy over de grote beslissing.

“(Hardwick) zou ernaar kijken en hij zou smerig zijn.”

De Gold Coast kwam laat in het laatste semester voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong, vóór de vrije trap van de Koning.

Het resultaat zorgt ervoor dat Hardwick’s Marvel Stadium hoodoo doorgaat terwijl hij een achtste wedstrijd op rij op de locatie speelt zonder overwinning.

De 3-2-1… (met Will Faulkner)

3 – HEILIGEN SLUIKEN HET NAAR HUIS OVER GEZONDE ZONNEN

In een laag scorende wrokwedstrijd in het Marvel Stadium is St Kilda als winnaar uit de bus gekomen in een van de meer defensieve wedstrijden van 2024.

De Saints hadden alle vaart in deze heftige affaire, maar op dezelfde manier verlieten de Suns nooit echt een opvallende afstand tot de gastheren – wat zorgde voor een uniek soort anticipatie die je in de moderne tijd niet vaak ziet.
Ongelooflijk genoeg was de score van St Kilda van 7,9 (51) het laagste winsttotaal voor een door Ross-Lyon gecoacht team sinds 2010.

De voorsprong van de Saints fluctueerde bij elke pauze en ging van 12 punten naar 14 punten tussen kwart en rust, voordat hij bij de laatste pauze iets uitkwam op acht punten.

En het dreigde in het laatste kwart volledig om te slaan met een voorsprong tegen de Suns diep in het laatste semester, maar de Saints vochten precies op het juiste moment terug om hun vijfde overwinning van 2024 veilig te stellen.

Ongelooflijk genoeg was de verwijderingsefficiëntie van St. Kilda voor die nacht (69,3 procent) ruim zeven procent slechter dan die van Gold Coast (76,7), maar pakte toch nog steeds de vier punten.

Verrassend genoeg werden de Suns in de ontruiming geslagen – en dit was mogelijk de reden voor hun uiteindelijke nederlaag; een vreemde gedachte gezien de gebruikelijke kracht van Matt Rowell, Noah Anderson en Touk Miller op het middenveld.

Omgekeerd gaven de halfbacks van Gold Coast de statistici van de wedstrijd echter een geschenk uit de hemel, waardoor de desinvesteringen uit de verdedigende helft absoluut werden verzameld.

Sam Flanders (42 desinvesteringen, 13 mark) en Alex Sexton (29 desinvesteringen, 16 mark) waren absoluut overal terug, maar hun monumentale prestaties waren niet genoeg om ‘Ross the Boss’ te overleven.

See also  Transfer Whispers, signings, contracts, Stefano Utoikamanu, Wests Tigers, Elliott Whitehead, signs for Catalans Dragons, David Nofoaluma finds new clubs, videos, highlights

De zeven doelpunten van St Kilda kwamen opmerkelijk genoeg van slechts drie spelers: Dan Butler (drie doelpunten), Jack Higgins (twee) en Max King (twee).

Hoewel misschien een punt van zorg voor volgende week, was de druk op het scorebord voldoende om de Suns van Damien Hardwick net genoeg op afstand te houden.

Naast Flanders en Sexton waren Sam Collins, Bodhi Uwland en Joel Jeffrey ook solide in de verdediging met prestaties die hopelijk de klap voor Hardwick zouden verzachten – die dit seizoen nu alle zes wedstrijden op de weg heeft verloren en zijn haat voor het spelen voortzet. in het Marvelstadion.

Sterker nog, Hardwick heeft al acht wedstrijden geen wedstrijd onder het dak gewonnen sinds hij op beruchte wijze zijn afkeer voor het stadion uitte, met zeven nederlagen en een gelijkspel sinds zijn laatste overwinning op de locatie.

2 – COACHING VAN GREATS SPEEL SPEL VAN SLAGSCHEPEN

Damien Hardwick en Ross Lyon speelden zaterdagavond het ultieme slagschepenspel, waarbij ze in de hele wedstrijd slechts 99 punten scoorden in een slopende test van elkaars verdediging.

In feite was de affaire de vierde laagste score in de geschiedenis van de locatie – inclusief een wedstrijd uit 2020 toen de wedstrijden met 25 procent werden ingekort vanwege COVID-19.

Het werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat het lang niet zoveel punten zou opleveren als de Suns in het duel van ronde 10 in Darwin tegen Geelong.

In feite bedroeg het dubbelcijferige totaal vanavond slechts 37,5 procent van het totaal aantal punten in het TIO Stadion – een ongelooflijk contrast in een ronde van slechts drie weken geleden.

Zonnen stijgen richting hoogste score ooit | 02:39

En Hardwick was op zijn zachtst gezegd geen fan van de uitkomst.

“Een verschrikkelijk voetbalspel om eerlijk te zijn; een gruwelijk voetbalspel – we maken er deel van uit, maar het is niet een spel waar ik van hou, ‘zei Hardwick na de wedstrijd.

“Het waren 125 onbetwiste punten die achteruit en zijwaarts gingen, we konden er geen weg doorheen vinden. Ere wie ere toekomt, ze verdedigden heel goed… het was een zware strijd.

“Het is frustrerend; we lieten een wedstrijd glippen. Ik denk dat we dat hadden moeten doen, hadden kunnen doen, maar niet hebben gewonnen. We kregen onze kansen laat, maar we moeten beter zijn dan dit en volwassener dan dit.’

Tijdens de wedstrijd beoordeelde het Fox Footy-talent de botsing zoals deze plaatsvond; zij het met iets minder emotionele opnames.

“Het gaat erom het beste uit je kansen te halen, 15-7 in de jaren vijftig – de Saints domineren de bal op dit moment, het is (veel) in hun voorste helft geweest”, zei drievoudig premierschapspeler Jack Riewoldt uit Richmond tijdens de kwartfinale. tijd.

“De Saints waren heel interessant. Ze waren een heel goed verdedigend team, dat is weggevallen, maar ze zijn nooit geweldig geweest in de aanval.”

En het verhaal voor de hoogscorende enthousiastelingen veranderde helaas niet, want de Suns en Saints scoorden tegen de rust maar liefst zes doelpunten.

“Voor de volledige controle die St Kilda heeft gehad, 14 punten (tegen Gold Coast is niet veel)”, zei Brad Johnson, de grote speler van Western Bulldogs, tijdens de hoofdpauze.

“Het is een dominantie geweest in termen van statistieken – je kijkt naar omstreden bezittingen, ze zijn ook geweldig in de jaren 50… maar de Suns, dat doelpunt van Ainsworth (vóór de rust) is slechts dat sprankje hoop op een echt cruciaal moment, ‘ voegde Riewoldt eraan toe.

See also  Sha'Carri Richardson, op jacht naar een Olympische erfenis, heeft er thuis al een gemaakt

“The Suns hebben hun kansen gehad, maar de Saints zouden op dit moment zeker verder op voorsprong moeten staan.

“De Suns scoorden twee weken geleden 160 punten tegen de Cats, en opeens heb je (St Kilda) ze op 15 punten gehouden in een halve footy – ze hebben daar duidelijk een aantal aanvalswapens, maar alle eer aan St. Kilda, ze hebben de Suns echt onder controle kunnen houden en hen kunnen tegenhouden van hun aanvallende kracht.’

In een tijdperk waarin door teams verzamelde punten met dubbele cijfers zo zeldzaam zijn, komt het niet als een schok dat Ross Lyon aan de affaire deelnam.

Maar desalniettemin hield elke coach de ander scherp terwijl ze hun defensieve spelplannen voor de tweede helft van het jaar onder de knie kregen.

1 – TAG STUDIE VALT WEG VAN BELOFTE VAN HEILIGE

Het was een enigszins onverwachte strijd tussen het duo, maar Marcus Windhager en Touk Miller speelden de matchup van de avond toen de Saint de tweevoudig All-Australian onder controle hield.

Maar de Sun, ondanks dat Windhager de hele nacht de overhand had, scoorde Miller met nog acht minuten te gaan de meest cruciale doelpunten, waardoor de bezoekers diep in het laatste kwart hun eerste voorsprong van de avond opleverden.

Helaas voor Miller was het niet genoeg om zijn Suns over de streep te trekken – maar het was een zeldzaam schijnend licht in een nacht waarin Windhager hem op slechts veertien desinvesteringen hield – waarvan elf in de tweede helft.

De Saint, die vorige week in de tweede helft op indrukwekkende wijze de Harley Reid van West Coast onder controle hield, werd tijdens de hoofdbreak geprezen door de experts van Fox Footy.

Hoe de heiligen Harley Reid tegenhielden | 06:36

“Hij heeft een leuke kleine rol gevonden waarmee hij zich ook als speler kan ontwikkelen, omdat hij op de allerbeste spelers speelt. Hij stopt ze niet alleen, maar kan ook zijn eigen bal gaan vinden”, aldus Brad Johnson.

“Dat zal evolueren, hij zal hierdoor een betere speler worden en verschillende stijlen van werktempo en positionering leren; vooral met Touk Miller en hoe goed en omstreden hij is als speler – het is een geweldige ervaring.”

“Soms denk ik dat coaches bang zijn om te taggen omdat het een zwakte in het systeem laat zien, maar ze hebben dit achter de hand en in hun systeem”, voegde Riewoldt eraan toe.

Ben Dixon en Eddie Betts beoordeelden de wedstrijd opnieuw op driekwart tijd, in een periode waarin Miller een deel van het momentum van zijn tegenstander terugvechtte.

“We gaven hem (Miller) een half stuk tijdens de rust, Windhager had het een helft heel goed gedaan, beet zes balbezit in dat (derde) kwart en begon zich een weg terug te vechten”, zei Dixon.

ST KILDA tegen GOUDKUST – ZOALS HET GEBEURDE
Er waren geen late wijzigingen voor beide ploegen, met Sebastian Ross (St Kilda) en David Swallow (Gold Coast) als respectievelijke wisselspelers.

Gun small forward Jack Higgins trapte de procedure af voor de thuisploeg, trapte echt voor het doel en bezorgde de Saints de eerste bloedafname.

See also  Alex de Minaur vs Jack Draper quarter-final live scores, updates, start time AEST, semi-final opponent, latest tennis news

Een vrije trap voor Dan Butler bovenaan het doelvlak met nog zeven minuten te gaan in het kwart leverde het tweede doelpunt van de wedstrijd op, en een vroege voorsprong van twee doelpunten voor de Saints.

Ben King opende de grote rekening van de Suns met een schot om ze op gang te krijgen, maar live-wire Butler maakte als reactie daarop een prachtig doelpunt en registreerde zijn tweede voor de avond tot nu toe.

In de kwarttijd leidden de Saints de Suns met 3,1 (19) naar 1,1 (7).

Gold Coast-verdediger Sam Flanders (tien desinvesteringen), Joel Jeffrey (acht desinvesteringen) en Sam Collins (zes desinvesteringen, vier mark) hielden in het eerste semester voldoende evenwicht over de achterlijn voor de bezoekers, maar de gevaarlijke Higgins en Butler stonden boven aanvaller heeft in ruil daarvoor het scorebord geraakt.

Max King bracht het doelpuntengevecht op gelijke hoogte met tweelingbroer Ben, door een setschot te schieten vanaf 45 meter afstand in een hoek van 45 graden.

Zijn trap bezorgde de Saints een voorsprong van 21 punten met nog zeven en een halve minuut te spelen voor rust – evenals het eerste doelpunt van de wedstrijd in de tweede termijn, 16 minuten later.

Een laat doelpunt van Ben Ainsworth voor de Suns bracht de marge terug naar 14 punten, met slechts twee doelpunten in het kwart en zes in de eerste helft.

Vlaanderen bleef absoluut domineren op de middenverdediger, met 26 desinvesteringen, acht mark en vijf onderscheppingsbezit in de eerste helft.

Marcus Windhager heeft Sun Touk Miller in de eerste helft hard onder druk gezet, waardoor de tweevoudig All-Australian tijdens de rust tot slechts drie desinvesteringen werd beperkt.

Ben Long trapte de Suns met een knal af in het derde kwart, waarbij hij vanuit een setschot de marge terugbracht naar acht punten.

Jack Higgins bevond zich later op de juiste plaats, op het juiste moment, maar op het doelveld, en pakte een onbetwist punt om naar binnen te lopen voor zijn tweede van de avond.

Invaller David Swallow antwoordde vrijwel onmiddellijk nadat hij was ingewisseld voor Brayden Fiorini, voordat Dan Butler en Matt Rowell kort daarna doelpunten maakten in een scoringsreeks die tot nu toe vanavond nog niet is gezien.

Op driekwart tijd stonden de Suns acht punten achter, waarbij de Saints kennelijk niet optimaal gebruik maakten van hun controle over de grond.

Ben King scoorde zijn tweede van de avond als het eerste doelpunt in het vierde kwart en bracht de achterstand van de Suns terug tot slechts drie punten met nog maar een half kwart te gaan.

Ondanks dat Windhager de hele avond de overhand had op Touk Miller, schopte de middenvelder een cruciaal doelpunt en bezorgde de bezoekers met nog acht minuten te spelen een voorsprong van twee punten.

Maar met minder dan drie minuten te spelen keerde de wedstrijd opnieuw toen Suns-verdediger Mac Andrew werd bestraft voor het buiten de bal houden van Max King – wat de grote Saint bekeerde.

En vanaf dat moment gaven de Saints niet toe en hielden ze vast aan een overwinning van drie punten.

Volg St Kilda v Gold Coast in ons liveblog hieronder!